2015 herzien

De statistieken hulpaapjes van WordPress.com heeft een 2015 jaarlijks rapport voor deze blog voorbereid.

Hier is een fragment:

In de concertzaal in het Sydney Opera House passen 2.700 mensen. Deze blog werd in 2015 ongeveer 9.700 keer bekeken. Als je blog een concert zou zijn in het Sydney Opera House, zou het ongeveer 4 uitverkochte optredens nodig hebben voordat zoveel mensen het zouden zien.

Klik hier om het complete rapport te bekijken.

Verhoging 6%BTW tarief voor woning ouder dan 10 jaar i.p.v. 5 jaar

6% btw-tarief van 5 jaar naar 10 jaar
Renovatie privéwoning: verlenging ouderdomsvereiste voor 
Dus nog 3 maanden om te beslissen ………..

Tot op heden is onder bepaalde voorwaarden het verlaagd btw-tarief van 6% van toepassing voor de renovatie en de herstelling verricht aan een privéwoning van minstens 5 jaar maar minder dan 15 jaar oud. Uw woning van bijvoorbeeld 7 jaar oud kan dus onder bepaalde voorwaarden verbouwd worden aan het btw-tarief van 6%.

Het regeerakkoord bepaalt dat bovenstaande termijn van 5 jaar zal worden verhoogd naar 10 jaar. Bovenstaande woning van 7 jaar oud zal dus niet meer kunnen verbouwd worden aan het btw-tarief van 6%. Het antwoord op de parlementaire vraag van dd. 21.01.2015 verduidelijkt dat deze wijziging zal ingaan vanaf 1 januari 2016. Om nu te bepalen welke ouderdomsvereiste van toepassing is, zal men moeten kijken naar het tijdstip van de oorzaak van opeisbaarheid. Vindt deze plaats vóór 1 januari 2016, dan zal in principe de ouderdomsvereiste van 5 jaar nog van toepassing zijn.