Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Grondwerken met uitgeruste machines

Grondwerken vormen de basis van uw tuinproject. Het zorgt voor een goede kwalitatieve onderlaag van grasvelden en plantvakken. Als allround tuinaannemer kan u bij Van De Vyver terecht voor voorbereidende grondwerken. Met de jarenlange kennis, de machines en de materialen weten we perfect hoe we de grond optimaal voorbereiden voor uw tuin, oprit, terras of vijver. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van werkzaamheden die we uitvoerden bij klanten.

Graafwerken en egalisering van de grond

Voordat uw tuin kan worden aangelegd, moet de grond eerst op de juiste manier worden voorbereid. Dit omvat het uitgraven van eventuele verhogingen en het egaliseren van de grond. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond in de juiste conditie verkeert voor de verdere aanleg van uw tuin.

Grondwerken tuinaanleg
Keerwanden plaatsen

Keerwanden plaatsen

Wanneer er hoogteverschillen zijn in uw tuin, bijvoorbeeld bij een ophoging of een terras, kan het plaatsen van keerwanden een oplossing bieden. Keerwanden zijn betonnen wanden die ervoor zorgen dat de grond op zijn plaats blijft en niet kan verschuiven. Keerwanden zijn er in verschillende maten en kunnen op maat worden gemaakt.

Septische put plaatsen

Bij een nieuwbouwproject is het soms nodig om een septische put te  plaatsen. Een septische put is een tank waarin het afvalwater wordt opgevangen om het vervolgens af te voeren.

Rioleringswerken

Als er geen riolering aanwezig is in uw buurt, kan het nodig zijn om zelf een riolering aan te leggen. Dit omvat het graven van sleuven voor de buizen en het aansluiten van de riolering op het hoofdriool.

Kleine afbraakwerken en bomen verwijderen

Voordat er nieuwe elementen kunnen worden geplaatst in uw tuin, kan het nodig zijn om oude elementen te verwijderen. Dit kan gaan om kleine afbraakwerken, zoals het verwijderen van oude betonnen platen, maar ook om het verwijderen van bomen en struiken.

Betonelementen plaatsen

Betonelementen zijn duurzaam en makkelijk in onderhoud. Voorbeelden van betonelementen zijn prefab bloembakken, stapstenen, traptreden en sierbestrating.