Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Zwemvijvers & siervijvers

Zwem- of siervijver laten aanleggen?

Een zwemvijvers of siervijver biedt het hele jaar door een meerwaarde aan uw tuin. Een verfrissende troef in de zomer en in de winter gaat uw zwem- of siervijver op in het winterse landschap. Het is een echte blikvanger en geeft uw tuin extra cachet. Bij Van De Vyver kan u zowel terecht voor de aanleg van een nieuwe vijver als voor de verbouwing van een bestaande vijver. 

Welke soorten vijvers zijn er?

Een vijver kan een prachtige toevoeging zijn aan uw tuin, waardoor het een rustgevende en mooie plek wordt om te ontspannen en tot rust te komen. Voor u beslist om een vijver aan te leggen, moet u vooraf goed weten welk type vijver u graag wilt. Hieronder enkele mogelijkheden van vijvertypes. 

Gemengde plantenvijver

In een plantenvijver draait het om (water)planten. In tegenstelling tot andere typen vijvers, zijn er in plantenvijvers nauwelijks tot geen vissen aanwezig. Dit komt doordat vissen zich voeden met waterplanten en ze opeten.

Het ontbreken van vissen in een plantenvijver betekent echter niet dat er geen andere dieren in de vijver kunnen leven. Zo kunnen er bijvoorbeeld kikkers, salamanders en insecten leven die zich voeden met de planten of de insecten die erop afkomen. 

Natuurvijver of ecovijver

Een natuurvijver is een plek waar de natuur haar gang kan gaan. Het rijke plantenleven en het water zijn aantrekkelijk voor verschillende soorten dieren, zoals kikkers, salamanders, insecten en vogels. Bij een natuurvijver wordt er geen gebruik gemaakt van pompen, filters of chemische middelen en in de beste omstandigheden is er zelfs geen folie nodig. Het juiste aantal en de juiste variatie aan zuurstofplanten zorgt ervoor dat het zuurstofgehalte hoog blijft, waardoor algen niet de bovenhand krijgen en het water helder blijft. 

Koivijvers

Een koivijver is een vijver speciaal voor koikarpers. Deze vijvers zijn vaak groter en dieper dan normale vijvers en zijn uitgerust met speciale filters en pompen om het water schoon en gezond te houden voor de koi. 

Heeft u zelf al een bepaalde soort vijver in gedachten? Neem contact op met ons, we bekijken samen met jou de mogelijkheden. 

Denkt u eraan een zwem- of siervijver aan te leggen in uw tuin?

Aarzel niet om ons te contacteren. Didier komt met plezier langs voor advies en een vrijblijvende offerte.

VOOR

Grondwerken

NA

Vijver aanleg Kunstgras

VOOR

Aanleg van Koivijvers Koi vissen

NA

Vijver aanleg
Vijver aanleg
Zwemvijver laten aanleggen Evergem

Plaatsing vijverfolie

Vijver aanleg

Wil je gewoon een waterpartijtje, of is het de bedoeling dat er ook vissen in komen? Indien je voor de vissen kiest, bedoel je dan dat je blij bent met wat beweging in het water of hou je meer van koi karpers? Wil je ook een waterval of beekloopje, of hoor je liever geen gedruis van water? Modern of natuurlijk? Veel of weinig groen?

Met de nodige info en overleg bezorgen wij u een totaalconcept.