Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Terras aanleggen

Aanleg van uw terras

Een terras aanleggen is zoveel meer dan gewoon een stenen vloer voorzien. Het is de plaats waar u gezellig wil vertoeven als het mooi weer is. Maar ook tijdens koudere dagen moet het er gezellig uitzien. Dankzij onze jarenlange ervaring en de grote variatie aan materialen, zijn we de ideale partner voor het realiseren van uw terras.

Geschikt materiaal voor uw terras

We werken met verschillende materialen en realiseren dus net zo goed terrassen in natuursteen als in hout, klinkers, grind al dan niet op eco-gravel.

 • kandla platines of terrasklinkers
 • keramische tegels
 • kleiklinkers
 • betontegels
 • natuursteen, o.a. blauwe hardsteen
 • hout, o.a. tropisch hardhout en Europees hardhout

Inclusief verhardings- en grondwerken

Bij de aanleg van uw terras zorgen we dat uw terras kwalitatief blijft op lange termijn. Dit doen we door middel van degelijke verhardings- en grondwerken. Dankzij onze jarenlange ervaring, weten we precies hoe we te werk moeten gaan om uw terras te egaliseren. Ook andere verhardingen zoals opritten kunnen wij voor u aanleggen.

Door combinaties te maken van klinkers, natuursteen en/of hout is alles mogelijk. In rechte of in ronde vormen.

Uw project samen bespreken?

Didier komt graag langs om een inschatting te maken van de mogelijkheden en kostprijs.

Een greep uit onze realisaties

16-klinkerswerken
Klinkerwerken
klinkers-3

Klinkers

Betonklinkers

Tips bij het kiezen van je betonkleur

 • Gebruik bij voorkeur betonklinkers met genuanceerde kleur op de plaats waar de wagen staat.
  Zo zullen olie- en bandensporen minder opvallen.
 • Vermijd ook het gebruik van lichte tinten onder een notenboom en andere vruchtenbomen. Wanneer de bolsters, vruchten of bladeren vallen, kunnen deze vlekken veroorzaken.
 • Genuanceerde kleuren vragen een minimumoppervlakte van 40 m² om een goede nuancering te verkrijgen.
 • Aangezien betonklinkers vervaardigd worden met natuurlijke granulaten, zijn er kleurafwijkingen tussen verschillende pakken mogelijk.

Kleiklinkers

Toepassing van kleiklinkers
Kleiklinkers zijn geschikt voor iedere bouwstijl, dankzij hun grote variatie in kleur en formaat.
Een steen die zijn kleur nooit verliest. Ze zijn ideaal voor opritten, terrassen, tuinpaden of afboordingen van vijvers en zwembaden. U heeft de keuze uit verschillende legverbanden.

Materie van Kleiklinkers
Kleiklinkers zijn gebakken straatstenen , hoofdzakelijk uit Nederlandse klei. Hun naam wordt ontleend aan het klinkend geluid wanneer twee stenen tegen mekaar geslagen worden. De klei wordt tot klinkers gevormd in mallen, geperst en gedroogd. Daarna worden de klinkers gebakken op zeer hoge temperaturen.
Kleiklinkers hebben in tegenstelling tot betonklinkers tal van troeven. Het voordeel van dit natuurlijke product is dat het zijn kleur nooit zal verliezen.
Daardoor geven kleiklinkers je tuin een blijvend mooi cachet. U zal merken, ze worden zelfs mooier met de tijd! Kleiklinkers zijn minder gevoelig voor vuil en mossen en zeer onderhoudsvriendelijk.

Kleuren
Door hun grote variatie aan kleuren – gaande van genuanceerd – geel – rood – paars tot antraciet – en maten – waalformaat, dik formaat of keiformaat – zijn kleiklinkers geschikt voor elke bouwstijl, van landelijk klassiek tot modern.

VOOR

Grondwerken

TIJDENS

Grondwerken

NA

Keramische tegels Terras Klinkers Oprit

BETONTEGELS MARLUX

www.marlux.com/nl

Terras
Tuinpad
Tuinaanleg

KERAMISCHE TEGELS

VOOR

Terras

TIJDENS

Grondwerken

NA

Keramische tegel terras

KERAMISCH / BLAUWSTEEN-LOOK

Keramische tegel terras

KERAMISCH PARKET 120x20cm

Keramische tegel terras

Grind

De voordelen van waterdoorlatende verharding (grind)

 • Budgetvriendelijk
 • Rustgevend
 • Esthetisch
 • Probleemoplosser (nidagravel)

Oprit en parking

Als men kiest voor opritten en parkings met kiezels te beleggen kan ik enkel de goede raad meegeven Nidagravel in overweging te nemen .
Deze honinggraat platen zorgen voor een stabiele ondergrond en is een plezier om te bewandelen of met de fiets door te rijden .
tevens word er voorkomen dat er na enige tijd spoorvorming wordt veroorzaakt waardoor er na een regenbui plassen blijven staan .

Grind, zijn prijs zeker waard

Grind of kiezel is een losse granulaat. Door zijn lage prijs gebruikt men het vaak als voorlopige verharding voor een oprit of kiezelstrook. Nochtans heeft grind veel meer te bieden dan zijn budgetvriendelijkheid. Het is rustgevend, onderhoudsvriendelijk en erg esthetisch. U ziet grind dan ook steeds vaker opduiken rond en zelfs in de woning.

Grind werkt rustgevend

Japanse tuinen zijn een toonbeeld van evenwicht: waterpartijen, vissen, stapstenen en … grind zorgen al eeuwenlang voor een rustgevend effect. Het begrip ‘zen’ komt niet voor niets uit het Land van de Rijzende Zon. Grind draagt in sterke mate bij tot deze rustgevende toets. Iets wat ook steeds meer Westerlingen ontdekken.

Grind staat en ligt mooi

Kiezel bestaat in verschillende kleurschakeringen. Het is dan ook een ideaal materiaal om uw tuin extra te kleuren. En om op een flexibele manier contrasten op te wekken tussen schaduwrijke en lichte stukken, en felle en lichte kleuren. Grind wordt ook vaak gebruikt voor de overgang tussen gazon e

Grind is onderhoudsvriendelijk

Een belangrijk voordeel: grind bespaart u heel wat werk in de tuin. Het is erg gemakkelijk in onderhoud. Het enige wat u moet doen, is zorgen voor een behandeling tegen onkruid.

Grind is een goede probleemoplosser

Bovendien ontpopt kiezel zich tot een succesvolle probleemoplosser: u gebruikt het op plekken waar niets wil groeien, die te klein zijn voor beplanting of in plaats van een veeleisend grasperk.

Modern en klassiek

Hebt u een moderne of klassieke tuin? Het maakt in principe niets uit: zowel de moderne als klassieke tuinarchitectuur maken gebruik van grind om hun creaties extra karakter te geven. Sommige binnenhuisarchitecten werken zelfs binnenshuis met grind waarover een laag epoxyhars wordt gegoten.

grind
grind2
grind5

Waterdoorlatende verharding – steentapijt

Als erkend plaatser van zowel Terradec als Porazzo leveren wij de beste kwaliteit aan waterdoorlatende verharding.

Terradeck Steentapijt
Terradeck Steentapijt
tuinpad-appels
terras1
tuinpad-schilde
terras