Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Reiniging terras

Uw terras of oprit laten reinigen

Heeft u last van groene aanslag op uw houten terras of stenen klinkers en lukt het u niet om deze weer schoon te krijgen? Schakel Tuinaannemer Van De Vyver in voor het professioneel reinigen van uw terras, oprit of bestrating. We werken met een gepatenteerde reinigingstechniek, zonder gebruik te maken van chemicaliën of een hogedrukreiniger.

Voordelen van uw terras- of oprit te laten reiniging door ons

 • milieuvriendelijke reinigingstechniek op waterbasis 
 • geen oplosmiddelen
 • geen last van opspattend vuil
 • voegen worden er niet uitgespoten
 • langere levensduur van terras of oprit

Zo gaan wij te werk:

 1. Een eerste stap is een dieptereiniging van uw terras of bestrating met onze professionele reinigingsmachine. Baan voor baan reinigen we de bestrating en spoelen we het vuil af. 
 2. Na een grondige reiniging met de machine spoelen we het terras of de bestrating af met water, zodat het vuil verdwijnt. In de meeste gevallen kan tot wel 90% van al het vuil worden verwijderd, waaronder korstmossen. Het kan echter wel zo zijn dat de inbranding zichtbaar blijft.
 3. Het opnieuw invegen van zand tussen de klinkers of bestrating zorgt ervoor dat het oppervlak gepolijst wordt en er weer als nieuw uitziet.  

Klinkers, natuursteen, hout, tuinmeubelen,… Alles kan worden gereinigd (ZONDER hoge druk) op een professionele manier en zonder producten. Inderdaad je leest dit goed, Zonder producten, enkel met water terug zo goed als nieuw.

Let op

Een hoge druk toestel beschadigd het oppervlak elke keer opnieuw. De toplaag van uw klinker wordt telkens poreuzer waardoor mos en groenaanslag vlugger terugkeren. Met onze professionele reinigingsmachine m.b.v. borstels maken wij het oppervlak schoon, de voegen incl. onkruid en mossen worden verwijderd en indien nodig terug ingezand.

Uw terras of oprit laten reinigen?

Wij komen met plezier ter plaatse kijken zodat we een goede inschatting kunnen maken van het werk. 

VOOR reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

NA reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

VOOR reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

NA reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

VOOR reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

NA reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

Betonklinkers VOOR reiniging

rein1

Betonklinkers NA reiniging

rein2

Betonklinkers Ingezand

rein3


Het terras is de ideale plek om te ontspannen en ten volle te genieten van de tuin, het mooie weer en zoveel meer. Om op uw terras in alle rust te vertoeven is het belangrijk om uw terras goed te onderhouden. Op deze manier creëert u een echte vakantiesfeer. Indien u dit niet doet zal uw terras na een tijdje te maken hebben met groenaanslag, mossen, korstmossen, grassen,… De kleur van het terras wordt fletser en de stenen worden glibberig. Wanneer het onderhoud van het terras en het onderhoud van de terrastegels in het bijzonder, regelmatig wordt gedaan zal u hier geen hinder van ondervinden. Om uw terrassen op een goede manier te reinigen moet u met enkele factoren rekening houden. Uw terras wordt immers voortdurend blootgesteld aan onze Belgische weersomstandigheden,… Daarnaast zijn er nog andere soorten vervuiling die u niet aantreft op de vloeren binnen in uw woning. Het spreekt dan ook voor zich dat de reiniging of het onderhoud van uw terras buiten verschilt met deze van een vloer binnen in huis.

IMPREGNEREN VAN POREUZE MATERIALEN

Op waterbasis
Een impregneermiddel voor het impregneren van zowel bestaande als nieuwe poreuze ondergronden. Toepassen op o.a. beton, gebakken steen, MBI betonsteen, natuursteen, kalkzandsteen en gasbeton. Door een hogere concentratie werkzame stof (10%) heeft dit middel een langere werking van wel 15 jaar.

Voordelen van impregneren

 • Voorkomen problemen met vochtdoorslag.
 • Voorkomen problemen met vorstschade, zoutuitbloeingen, kalkuitwassingen, chemische corrosie, enz.
 • Voorkomen schimmel, mos en algen groei.
 • Materialen worden sneller droog, raken minder snel vervuild en gaan langer mee.

Impregneermiddel voor:

 • Tuintegels, sierbestrating, tegels, terrassen en overige bestrating

Opgelet impregneren op waterbasis met een garantie van 10 jaar kan slechts 1 maal gebeuren , een latere behandeling dient te gebeuren met een impregneermiddel op basis van oplosmiddelen.

Klinkers reinigen met hogedruk is géén aanrader. Van de Vyver – Tuinaanleg lost dit op met haar gepatenteerde reinigingsmethode:

 • Reinigingsproces: het oppervlak en de voegen worden gereinigd met de gepatenteerde  borstel en een weinig water
 • Afspoelproces: het oppervlak en de voegen worden afgespoeld
 • Polierproces: met zand worden de voegen gevuld en het oppervlak gepolierd waardoor de kleuren weer levendig worden

Natuursteen is een gesteente dat veel bewerkt wordt om te gebruiken als bouwmateriaal. Het spreekt voor zich dat het voor diverse doeleinden gebruikt wordt. Natuursteen bestaat in verschillende soorten: graniet, hardsteen, leisteen, … Voor natuursteen zijn er zowel binnenhuis als buitenhuis verschillende toepassingsmogelijkheden.

 

Vlekken op Natuursteen

Tegenwoordig wordt de tuin en het terras meer en meer gezien als het verlengde van de woning. Vooral in de zomer is dit het geval. Terrassen en paadjes rondom het huis kunnen, net als de vloer in de woonkamer, in natuursteen aangelegd worden. In- en outdoor raken hierdoor stilaan vermengd en vloeien naadloos in elkaar over. Hier tegenover staat natuurlijk dat de buitenvloer even mooi moeten ogen als een binnenvloer. Vlekken op het natuursteen is dan ook uit den bozen. Wanneer de natuursteen regelmatig behandeld wordt is er geen enkel probleem.

 

Behandeling Natuursteen

Voor de behandeling van natuursteen die buiten ligt moet u rekening houden dat de natuursteen jaar in jaar uit blootgesteld wordt aan de verschillende natuurelementen. Hierdoor krijgt hij af te rekenen met andere vormen van vervuiling dan uw binnenvloer. Zo zal de natuursteen buiten na een tijdje te maken krijgen met groenaanslag, mossen, korstmossen, grassen, … De kleur van de steen wordt fletser en het oppervlak kan glad worden. Het spreekt voor zich dat de reiniging of het onderhoud ervan verschilt met deze van een vloer in huis.

 

Natuursteen Reinigen

Van de Vyver – Tuinaanleg  heeft een milieuvriendelijk reinings-en onderhoudsconcept waardoor mossen, korstmossen, grassen, groenaanslag en andere vlekken op natuursteen verwijderd worden en de stenen er terug uitzien als nieuw.

Bankirai is een duurzame houtsoort uit Azië die zeer geschikt is voor het gebruik ervan in de tuin zoals bij de aanleg van vlonders, steigers, brugjes, terrassen, …

Het voordeel dat bankirai heeft is het feit dat het een zeer duurzame houtsoort is die goed bestand is tegen schimmels en die nauwelijks de neiging heeft om te vervormen.

Naast de vele voordelen die bankirai heeft als constructiemateriaal kan ook het esthetische aspect van bankirai een rol spelen. Sommige mensen prefereren het gebruik van een natuurlijk materiaal zoals hout als verharding in de tuin.

 

Bankirai reinigen

Om ten volle van je vlonders, brugjes, terras te kunnen genieten is het aan te raden om regelmatig uw Bankirai te reinigen. Doordat deze het hele jaar door buiten liggen kan na verloop van tijd de bankirai te maken krijgen met groenaanslag, mossen, korstmossen, … Deze zorgen niet alleen voor een verandering van uitzicht van de bankirai maar maken de bankirai ook zéér glad en moeilijk begaanbaar. De kans op vallen en mogelijke kwetsuren is aanzienlijk.

 

Bankirai onderhoud

Om dit te voorkomen is het regelmatig onderhouden van de bankirai de enige oplossing en kan Terrazza MC hierbij een grote rol spelen. Het Van de Vyver – Tuinaanleg bankirai reinigingsconcept maakt komaf met alle soorten vervuiling zoals mos, groenaanslag, korstmossen, vlekken zonder het hout te beschadigen. In het reinigingsproces wordt er ook enkel gewerkt met water waardoor er geen gevaar is voor het reinigen rondom vijvers en dergelijke.