Van de Vyver Tuinaanleg

Reiniging met machine

Klinkers , natuursteen , hout , tuinmeubelen , ………..

Alles kan worden gereinigd ( ZONDER hoge druk )
op een professionele manier en zonder producten .
Inderdaad je leest dit goed , Zonder producten en enkel met water terug zo goed als nieuw .
Wij investeren om onze klanten te kunnen helpen

En let op !!! een hoge druk beschadigd het oppervlak elke keer opnieuw .
De toplaag van uw klinker wordt telkens poreuzer waardoor mos en groenaanslag vlugger toetreden .
Met onze professionele reinigingsmachine m.b.v. borstels maken wij het oppervlak schoon ,
de voegen incl. onkruid en mossen worden verwijderd en indien nodig terug ingezand.

Ben je het beu om elk jaar opnieuw de handen uit de mouwen te steken ?
en een ganse dag te frotten op die klinkers ?

Bel voor een afspraak en wij reinigen voor u .

VOOR reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

NA reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

VOOR reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

NA reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

VOOR reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

NA reiniging

Ontmossen terras , oprit machinaal reinigen

Betonklinkers VOOR reiniging

rein1

Betonklinkers NA reiniging

rein2

Betonklinkers Ingezand

rein3


Het terras is de ideale plek om te ontspannen en ten volle te genieten van de tuin, het mooie weer en zoveel meer.

Om op uw terras in alle rust te vertoeven is het belangrijk om uw terras goed te onderhouden. Op deze manier creëert u een echte vakantiesfeer. Indien u dit niet doet zal uw terras na een tijdje te maken hebben met groenaanslag, mossen, korstmossen, grassen, …

De kleur van het terras wordt fletser en de stenen worden glibberig. Wanneer het onderhoud van het terras en het onderhoud van de terrastegels in het bijzonder, regelmatig wordt gedaan zal u hier geen hinder van ondervinden. Om uw terrassen op een goede manier te reinigen moet u met enkele factoren rekening houden. Uw terras wordt immers voortdurend blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden zoals regen, sneeuw, zon,… Daarnaast zijn er nog andere soorten vervuiling die u niet aantreft op de vloeren binnen in uw woning. Het spreekt dan ook voor zich dat de reiniging of het onderhoud van uw terras buiten verschilt met deze van een vloer binnen in huis.

Klinkers reinigen met hogedruk is géén aanrader. Van de Vyver – Tuinaanleg lost dit op met haar gepatenteerde reinigingsmethode:

  • Reinigingsproces: het oppervlak en de voegen worden gereinigd met de gepatenteerde  borstel en een weinig water
  • Afspoelproces: het oppervlak en de voegen worden afgespoeld
  • Polierproces: met zand worden de voegen gevuld en het oppervlak gepolierd waardoor de kleuren weer levendig worden

Natuursteen is een gesteente dat veel bewerkt wordt om te gebruiken als bouwmateriaal. Het spreekt voor zich dat het voor diverse doeleinden gebruikt wordt. Natuursteen bestaat in verschillende soorten: graniet, hardsteen, leisteen, … Voor natuursteen zijn er zowel binnenhuis als buitenhuis verschillende toepassingsmogelijkheden.

 

Vlekken op Natuursteen

Tegenwoordig wordt de tuin en het terras meer en meer gezien als het verlengde van de woning. Vooral in de zomer is dit het geval. Terrassen en paadjes rondom het huis kunnen, net als de vloer in de woonkamer, in natuursteen aangelegd worden. In- en outdoor raken hierdoor stilaan vermengd en vloeien naadloos in elkaar over. Hier tegenover staat natuurlijk dat de buitenvloer even mooi moeten ogen als een binnenvloer. Vlekken op het natuursteen is dan ook uit den bozen. Wanneer de natuursteen regelmatig behandeld wordt is er geen enkel probleem.

 

Behandeling Natuursteen

Voor de behandeling van natuursteen die buiten ligt moet u rekening houden dat de natuursteen jaar in jaar uit blootgesteld wordt aan de verschillende natuurelementen. Hierdoor krijgt hij af te rekenen met andere vormen van vervuiling dan uw binnenvloer. Zo zal de natuursteen buiten na een tijdje te maken krijgen met groenaanslag, mossen, korstmossen, grassen, … De kleur van de steen wordt fletser en het oppervlak kan glad worden. Het spreekt voor zich dat de reiniging of het onderhoud ervan verschilt met deze van een vloer in huis.

 

Natuursteen Reinigen

Van de Vyver – Tuinaanleg  heeft een milieuvriendelijk reinings-en onderhoudsconcept waardoor mossen, korstmossen, grassen, groenaanslag en andere vlekken op natuursteen verwijderd worden en de stenen er terug uitzien als nieuw.

Bankirai is een duurzame houtsoort uit Azië die zeer geschikt is voor het gebruik ervan in de tuin zoals bij de aanleg van vlonders, steigers, brugjes, terrassen, …

Het voordeel dat bankirai heeft is het feit dat het een zeer duurzame houtsoort is die goed bestand is tegen schimmels en die nauwelijks de neiging heeft om te vervormen.

Naast de vele voordelen die bankirai heeft als constructiemateriaal kan ook het esthetische aspect van bankirai een rol spelen. Sommige mensen prefereren het gebruik van een natuurlijk materiaal zoals hout als verharding in de tuin.

 

Bankirai reinigen

Om ten volle van je vlonders, brugjes, terras te kunnen genieten is het aan te raden om regelmatig uw Bankirai te reinigen. Doordat deze het hele jaar door buiten liggen kan na verloop van tijd de bankirai te maken krijgen met groenaanslag, mossen, korstmossen, … Deze zorgen niet alleen voor een verandering van uitzicht van de bankirai maar maken de bankirai ook zéér glad en moeilijk begaanbaar. De kans op vallen en mogelijke kwetsuren is aanzienlijk.

 

Bankirai onderhoud

Om dit te voorkomen is het regelmatig onderhouden van de bankirai de enige oplossing en kan Terrazza MC hierbij een grote rol spelen. Het Van de Vyver – Tuinaanleg bankirai reinigingsconcept maakt komaf met alle soorten vervuiling zoals mos, groenaanslag, korstmossen, vlekken zonder het hout te beschadigen. In het reinigingsproces wordt er ook enkel gewerkt met water waardoor er geen gevaar is voor het reinigen rondom vijvers en dergelijke.

Hout is een duurzaam constructiemateriaal dat veel gebruikt wordt in en rondom de tuin. Denk maar aan terrassen en vlonders.

Het gebruik van hout heeft dan ook vele voordelen. Hout straalt warmte uit en voelt door zijn natuurlijke karakter goed aan. Hierdoor zijn producten in hout eenvoudig te integreren in uw tuin. Daarnaast is het ook een streling voor het oog. Het onderhoud van houten vlonders en terrassen is gemakkelijk.

 

Onderhoud houten tuinmeubelen

Zoals hierboven vermeld is hout, en zeker houten tuinmeubelen, gemakkelijk te onderhouden. Dit is zeker het geval wanneer het onderhoud gebeurt op regelmatige basis. Wanneer een houten terras niet onderhouden worden, bijvoorbeeld in de herfst- of de winterperiode, kan er groenaanslag optreden of kunnen zich mossen, korstmossen op het hout vormen. Hierdoor kunnen de houten terras hun oorspronkelijk uitzicht verliezen en gevaarlijk glad worden.

 

Het schoonmaken van hout

Voor het schoonmaken van houten terrassen en vlonders … kan Van de Vyver – Tuinaanleg de oplossing bieden. Het Van de Vyver – Tuinaanleg reinigingsconcept maakt komaf met alle soorten vervuiling zoals mos, groenaanslag, korstmossen, vlekken zonder hierbij het hout te beschadigen. Tijdens het reinigingsproces wordt er enkel gewerkt met water, waardoor er geen gevaar is voor het reinigen rondom bijvoorbeeld vijvers.